Sint is vertrokken en nu wordt het de hoogste tijd voor kerst.
De komende weken zal ik me richten op gerechten die een probleemloze kerst garanderen, want er heerst vaak al genoeg stress rondom dit leuke feest.
Ik begin vandaag met dimsum of dim sum, die gevulde Aziatische deeghapjes die je als verrassend hapje kunt serveren.
Ze worden ook wel Chinese dumplings of Chinese ravioli genoemd. 
Het grote voordeel is dat je ze helemaal kunt voorbereiden en voordat je ze gaat opdienen alleen nog hoeft te stomen.
Ze worden gemaakt met wontonvellen, deze deegvellen zijn verkrijgbaar bij de toko, ze liggen daar in de diepvries.
Na het vullen vouw je de vellen dicht en dat kan op verschillende manieren.
Je kunt ze heel mooi dichtvouwen met verschillende plooitjes, de gyoza-stijl wordt dit genoemd, maar je kunt ze ook gewoon snel dichtknijpen.
Er is tegenwoordig een handig apparaatje te koop, waarmee je mooie gyoza-dimsum maakt, daar zal ik morgen aandacht aan besteden.