Een opvallende combinatie, maar erg lekker.
Vis en vlees zie je in de Zuid-Europese keuken vaker in een gerecht.
U kunt er brood bij serveren, maar ook rijst of noedels.  
Kies rauwe garnalen, die blijven tijdens de bereiding lekker mals.

hoofdgerechten

Garnalen en merguez

INGREDIENTEN
  • 3 merguez
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 lente-uitjes, in dunne ringen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 12 grote, gepelde rauwe garnalen
  • 2 eetlepels sherry-azijn
  • zout, peper
  • 1 eetlepel fijngesneden oregano
  • 2-3 eetlepels fijngesneden platte peterselie
BEREIDING

Snijd de merguez in plakjes.
Snijd de rode ui en de knoflook fijn.  
Snijd de lente-uitjes in dunne ringen.
Verhit de olie en bak hierin de merguez en rode ui circa 5 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de garnalen en knoflook toe en bak nog circa 6 minuten tot de garnalen roze kleuren.
Blus af met de sherry-azijn en schep alles even om.
Schep de lente-ui erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Strooi de oregano en peterselie erover en serveer direct.

Voor 4 personen

Geef een reactie