Vis op de barbecue
Vis valt snel uit elkaar als hij gaart, daarom is zo’n barbecueklem tijdens het roosteren een handig hulpmiddel. Ook het omdraaien wordt hierdoor een stuk gemakkelijker.
Zalmforel is een lekkere vis om te roosteren, een flink exemplaar is genoeg voor twee personen.
Het venkelkruid dat ik hier gebruik heeft die aromatische, lichte anijssmaak en ik vind het lekker om enkele takken in de buikholte van de vis te stoppen. Als kruid zie je deze venkel nauwelijks in Nederland, of je moet het toevallig in de tuin hebben staan. Is dat niet het geval, gebruik dan enkele takjes dille of laat het gewoon weg.
In Zuid-Europa groeit venkelkruid volop in het wild en heb je het voor het grijpen.

hoofdgerechten

Zalmforel van de barbecue

INGREDIENTEN
  • 2 flinke zalmforellen
  • zout, peper
  • enkele takken venkelkruid (of dille)
  • beetje olijfolie
  • 2 citroenen
BEREIDING

Vraag de visboer of hij de ingewanden van de vissen verwijderd, maar zorg ervoor dat de kop eraan blijft. Bestrooi de buikholtes met zout en peper en stop er het venkelkruid in.
Bestrijk de vissen dun met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Doe ze in de visklemmen en rooster ze 18-22 minuten op de barbecue. Keer ze regelmatig.
(Of bak ze op dezelfde manier in de grillpan of in een beetje olie in een koekenpan.
Neem de vissen uit de klemmen en serveer ze met partjes citroen.

Voor 4 personen

Geef een reactie