Nét gaar geroosterde of gebakken vis is een lekkernij en die gaarheid luistert heel nauw, want als vis iets te lang gaart, wordt hij droog en onaangenaam. 
Het visvlees moet nét niet meer glazig zijn.
Goed opletten dus tijdens het bereiden van de vis!
Voor dit gerecht kunt u mooie dikke tongfilets gebruiken of tarbot of kabeljauw.
Vis kopen vraagt enige aandacht, er worden verschillenden soorten met uitsterven bedreigt en daarom is het belangrijk welke vis u kiest en ook uit welk gebied de betreffende vis komt.
Op www.goedevis.nl vindt u de viswijzer die u kunt raadplegen.
Olijven en paprika geven de vis een mediterraan tintje, een lekkere combinatie.
Er zijn geroosterde paprika’s in pot verkrijgbaar, maar zelf roosteren geniet de voorkeur, de smaak is zoveel beter dan van de kant-en-klare.
Houdt er wel rekening mee dat zelf roosteren meer tijd kost.
Hoe u het beste paprika’s kunt roosteren heb ik beschreven bij voorgerechten/salades/salade met geroosterde paprika.