Die pittige biologische rucola is altijd een aanleiding voor een lekkere salade, met gerookte makreel bijvoorbeeld, een mooie combinatie.
Probeer eens een stuk verse mierikswortel te vinden en rasp deze zelf, de smaak is zoveel lekkerder dan kant en klaar geraspte wortel.
Maar lukt dit niet, dan is er geraspte mierikswortel in potjes te koop.

hoofdgerechten

Makreelsalade

INGREDIENTEN
  • 1 gerookte makreel
  • 1 kleine komkommer
  • 10 kleine zure augurkjes
  • 150 gram rucola of (gemengde) slablaadjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1-2 theelepels geraspte mierikswortel of pittige mosterd
  • 1 fijngesneden sjalotje
  • zout, peper
  • 4-5 eetlepels olijfolie
BEREIDING

Maak de makreel schoon, verwijder het vel en de graatjes en verdeel de vis in reepjes.
Schil de komkommer, verwijder de zaadjes en snijd de komkommer in reepjes.
Halveer de augurkjes.
Meng de rucola voorzichtig met de vis, komkommer en augurkjes.
Roer een dressing van citroensap, mierikswortel of mosterd, sjalot, zout en peper naar smaak en de olie en schep de dressing door de salade.
Serveer direct, met lekker brood.

Voor 4 personen

Geef een reactie