Een heerlijke maaltijdsalade waarin geroosterde aardappelen een belangrijke rol spelen.
Gestoomde of gerookte makreel is een lekkere smaakmaker, dat kan ook gerookte forel zijn.
Op oudejaarsavond zal deze salade zeker niet misstaan.

hoofdgerechten

Salade van geroosterde aardappelen en makreel

INGREDIENTEN
  • circa 1 kilo kleine vastkokende aardappelen
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • zout, versgemalen peper
  • 1,5 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel droge witte wijn
  • 1 theelepel (Dijon)mosterd
  • 50 gram gedroogde tomaten
  • 2 venkelknollen
  • 250 gram gerookte of gestoomde makreel
  • 150-200 gram veldsla
  • 1 eetlepel fijngesneden dille
  • 3 eetlepels fijngehakte platte peterselie
BEREIDING

Boen de aardappelen schoon en snijd elke aardappel in 6 partjes.
Leg ze in een braadslede of ovenschaal samen met 3 eetlepels olijfolie, de takjes rozemarijn en tijm en wat zout en peper naar smaak.
Meng alles goed en rooster de aardappelen circa 30 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 220°C.
Schep ze halverwege de roostertijd een keer om.
Roer een dressing van de azijn, wijn, mosterd en 3 eetlepels olijfolie.
Schep de geroosterde aardappel­partjes in een schaal, roer de dressing er voorzichtig door en laat dit samen afkoelen.
Snijd de tomaatjes in reepjes, evenals de venkel en de makreel
Meng de aardappelen, als deze zijn afgekoeld, voorzichtig met de tomaatjes, venkel, makreel, veldsla, dille en peterselie.

Voor 4 personen

Geef een reactie