Dit is de lekkerste manier om vis te bereiden, zo puur en alle smaken blijven behouden, omdat de vis afgedekt gaart onder een laagje zeezout.
Het visvlees blijft op deze manier sappig en heeft bijzonder veel smaak.
Bovendien is het ook nog eens een heel gemakkelijk bereiding, die niet kan mislukken.
Ik gebruik hiervoor dat grove grijze zeezout, dat is een beetje vochtig en daardoor kun je het gemakkelijk om de vis vormen.
Maar het gewone witte, grove zeezout kan ook, dat grove is belangrijk, want met het fijne zout lukt het niet.
Een ander heel belangrijk punt is dat de vis heel moet zijn en niet ontschubt mag worden.
Het vel moet helemaal intact zijn, anders komt het visvlees in contact met het zout en dat is niet lekker. 
Zeebaars en dorade is heel geschikt voor deze manier van bereiden.
Voor 4 personen kun je een groot exemplaar nemen van ruim een kilo, maar meestal worden het twee vissen omdat die grote joekels moeilijk te vinden zijn.
Je hebt hier wel twee tot drie kilo zout voor nodig, maar dat grijze zeezout is niet zo kostbaar.
Als de vis gaar is, hak je voorzichtig de zoutkorst kapot en daarna verwijder je het vel van de vis, zorg ervoor dat het visvlees niet met de zoutkorst in aanraking komt.
Dit is een heerlijk gerecht voor het kerstdiner, serveer er dan een remouladesaus bij of een warme beurre blanc.
Het recept voor beide sauzen geef ik morgen.