Gebruik voor dit gerecht het liefst grote, ongepelde rauwe garnalen en pel de garnalen zelf voordat je ze bereid. Je kunt dan meteen de zwarte darm aan de achterkant van de garnaal verwijderen. Dat gaat als volgt; maak met een mes een klein sneetje aan de rugzijde van de gepelde garnaal, je ziet nu de zwarte darm liggen. Trek deze eruit met de punt van het mes.
Rauwe garnalen worden vrijwel altijd bevroren aangeboden, laat ze in de koelkast of op kamertemperatuur ontdooien.
Je kunt de garnalen puur eten, als voor- of hoofdgerecht, samen met wat brood om de marinade op te deppen. Maar met kokosrijst (zie bijgerechten) zijn ze ook erg lekker.

hoofdgerechten

Garnalen, gemarineerd en gebakken

INGREDIENTEN
  • 20-24 grote rauwe ongepelde garnalen
  • het sap van 1 limoen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1-2 rode pepers, fijngesneden
  • 2-3 eetlepels fijngesneden koriander
  • 1-2 theelepels geraspte limoenschil
  • zout
BEREIDING

Pel de garnalen en verwijder de zwarte darm aan de rugzijde.
Meng voor de marinade het limoensap met 3 eetlepels olie, de rode peper, koriander, limoenrasp en een snufje zout. Schep de garnalen erdoor en laat ze minstens 1 uur marineren in de koelkast.
Laat de garnalen uitlekken (vang de marinade op) en bak ze op hoog vuur 1-2 minuten in een grote wok of koekenpan in 1 eetlepel olie.
Voeg de marinade toe en roerbak de garnalen nog 2-4 minuten tot ze roze kleuren en gaar zijn. Bak ze niet te lang, dan worden ze ‘taai’.
Breng op smaak met zout als dat nodig mocht zijn en serveer ze direct.

Voor 4 personen

Geef een reactie