In mijn diepvries ligt altijd wel een pak roomboterbladerdeeg, ik vind het prettig om zoiets bij de hand te hebben, omdat je hiermee snel een zoet of hartig gerecht kunt maken, zoals Hollandse botervlinders.
Voor deze koekjes wordt het bladerdeeg voor het oprollen dun bestrooid met suiker, tijdens het bakken karameliseert de suiker, zodat er heerlijke krokante koekjes ontstaan.
Het snufje kaneel geeft deze koekjes die echte Hollandse smaak, maar als u nu niet van kaneel houdt, kunt u het gewoon weglaten.
Het is een snel en makkelijk recept, in een handomdraai gemaakt.

zoet

Botervlinders, Hollandse

INGREDIENTEN
  • 4 plakjes diepvries-roomboterbladerdeeg, ontdooid
  • 2 eetlepels gesmolten roomboter
  • 40-50 gram kristalsuiker
  • 0,5-1 theelepel gemalen kaneel
BEREIDING

Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een lap van circa 20 x 20 centimeter.
Bestrijk het deeg met de boter en strooi de suiker en kaneel erover.
Rol de twee zijkanten van de deegplak naar het midden, zodat er een vlinder (of hartje) ontstaat.
Laat de deegrol even goed koud worden in de koelkast en snijd hem dan in circa 20 plakjes van 1 centimeter dik.
Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de koekjes in 15-22 minuten goudgeel en krokant in een voorverwarmde oven op 220°C.
Laat ze op een rooster afkoelen. 

Voor circa 20 stuks

Geef een reactie