Mijn eerste kennismaking met een ‘afternoon tea’ was bij een echte Engelse dame en zij serveerde, naast de gebruikelijke sandwiches en scones, ook brandy snaps. 
Sindsdien behoren deze krokante koekjes, die op kletskopjes lijken, tot mijn favorieten, het is met name de gemberpoeder die maakt dat ik ze zo lekker vind.
Brandy snaps danken hun naam aan het lepeltje cognac, brandy, dat in het beslag gaat.
Golden syrup wordt verkocht in delicatessenwinkels of in winkels waar ze Engelse producten verkopen, het kan worden vervangen door een andere blanke stroop.
Belangrijk is de ruimte die de koekjes op de bakplaat innemen, tijdens het bakken vloeit het beslag uit, laat daarom voldoende ruimte tussen de koekjes.
U kunt brandy snaps ook oprollen, doe dit op het moment dat ze nog net plooibaar zijn en u ze kunt vastpakken.
Zijn de koekjes al te hard? Zet de bakplaat dan heel even terug in de warme oven, tot de koekjes weer zacht zijn geworden.