Die goede man is weer in het land en dan is de tijd rijp voor speculaas, want het Sinterklaasfeest is pas compleet met de geur van zelfgebakken speculaas in huis!.
Natuurlijk kunt u deze kruidige koek kant-en-klaar kopen, maar zelf bakken is toch het allerlekkerst.
Speculaaskruiden zijn kant-en-klaar te koop, de samenstelling kan per merk wisselen, maar er zit onder andere kaneel, nootmuskaat en kruidnagel in.
Met de hoeveelheid speculaaskruiden kunt u experimenteren, afhankelijk of u een zachte of intense kruidige smaak wilt, maar teveel van dit specerijenmengsel kan een bittere smaak geven.
Ik voeg nog graag een snufje gemberpoeder toe, dat maakt de speculaas extra lekker.
Die gemberpoeder kan ook achterwege blijven, evenals de amandelen, want ook zonder amandelen wordt het een lekkere speculaas. 
Vorm het deeg tot een fraaie speculaaspop of rol het uit tot een grote lap.