Een leuk weekendklusje….. cake bakken, speciaal deze chocoladevariatie met stukjes gekonfijte sinaasappelschil.
Chocolade en sinaasappel is een gouden combinatie vind ik.
In deze cake worden gekonfijte sinaasappelschilletjes gebruikt, ze zijn verkrijgbaar bij de notenwinkel en vaak ook in de supermarkt.

zoet

Chocoladecake met sinaasappel

INGREDIENTEN
  • 100 gram pure chocolade
  • 200 gram zachte boter
  • 50-80 gram gekonfijte sinaasappelschilletjes
  • 4 eieren
  • 120-150 gram suiker
  • 150 gram bloem
  • 75 gram maïzena
  • 7 gram droge gistkorrels of bakpoeder
BEREIDING

Verdeel de chocolade in stukjes en doe deze samen met de zachte boter in een kom.
Zet de kom op een pan heet water en laat beide ingrediënten smelten, klop ze daarna goed door elkaar.
Snijd de sinaasappelschilletjes in kleine stukjes.
Klop de eieren met de suiker tot een licht en luchtig mengsel, dit gaat het gemakkelijkst met de handmixer.
Klop het chocolade-botermengsel erdoor en spatel er vervolgens met een grote lepel de bloem, maïzena, gist en stukjes sinaasappelschil door.
Schep het beslag in een ingevette cakevorm en bak de cake 15 minuten in een voorverwarmde oven op 190°C.
Schakel de oven dan terug naar 170°C en bak de cake nog 25-35 minuten.
Laat de cake op een rooster afkoelen, haal hem na circa 30 minuten uit de vorm en laat hem verder afkoelen.

Geef een reactie