Ze liggen nog in de winkel, die mooie rood-groene rabarberstengels.
En misschien heeft u ze wel in de tuin, dat is helemaal ideaal, omdat u dan de mooiste stengels kunt uitzoeken.
Ik gebruik het liefst niet te dikke rode stengels, die hoef je ook niet te schillen.
Bij de grovere, groene stengels verwijder ik met een dunschiller de schil.
Aardbeien en rabarber vormen een prachtige combinatie, zo ook in deze crumble en hiervoor mogen de aardbeien wel aan de grote kant zijn.
Ik laat de stukjes rabarber met de suiker altijd even intrekken, zo’n minuut of vijftien, dan heeft de rabarber de tijd om de suiker ‘op te nemen’.
De hoeveelheid suiker hangt af van de soort rabarber, de ene stengel vraagt meer suiker dan de andere en van hoe zoet of zuur u de rabarber wilt.
Amandelpoeder ligt bij de natuurvoedingswinkel en bij sommige supermarkten.
Zelf malen in de keukenmachine lukt ook, maar voeg dan enkele lepels van de suiker toe. Bij het malen van amandelen komt olie vrij en met toevoeging van suiker is die kans kleiner.