De toetjesweek zoals beloofd…. alhoewel het is maar een kleine week tot en met donderdag.
Daarom kies ik gemakkelijke toetjes met ingrediënten die goed verkrijgbaar zijn.
En begin met twee mandarijngerechtjes; gebakken mandarijnen met specerijen en mandarijnenijs.
Heel simpel, maar o zo lekker!

zoet

Mandarijnen, gebakken met specerijen

INGREDIENTEN
  • 8 grote mandarijnen
  • 35 g boter
  • 40-65 g fijne tafelsuiker
  • 3 steranijs
  • 0,5 kaneelstokje
  • 0,5 theelepel geraspte gemberwortel
BEREIDING

Pel de schil van de mandarijnen en snijd de vruchten overlangs in plakjes van circa 1,5 centimeter dik.
Smelt de boter in een wijde koekenpan en voeg de suiker, steranijs, kaneel en gember toe.
Voeg, als het mengsel iets gaat karameliseren, de plakjes mandarijn toe.
Verwarm dit enkele minuten en keer ze voorzichtig, zodat de vruchten niet uit elkaar vallen.
Laat de mandarijnen in de pan afkoelen en serveer ze op kamertemperatuur met een bolletje mandarijnijs.

Voor 4 personen

Geef een reactie