Na een (onaangekondigde) stilte van ruim twee weken, wordt het hoog tijd dat ik de draad weer op pak.
Heel drukke werkzaamheden en reizen maakten het even onmogelijk om aan de site te werken, mijn excuses voor dit verzuim.
Om het een beetje goed te maken, geef ik u het recept van een super lekker toetje met aardbeien, een soort trifle met een luchtige sabayon, dat in glazen kan worden geserveerd.
Een sabayon maken is even opletten, het mengsel mag niet te warm worden, want dan gaan de eidooiers teveel garen en wordt de sabayon korrelig.
Daarom is het aan te raden het mengsel au bain-marie (op een pan met heet water) te laten binden, dat duurt wel iets langer, maar er kan niets mis gaan.  
Ik maakte de trifles met meringues, die lekkere grote eiwitschuimen, maar met Italiaanse bitterkoekjes, amaretti, is het ook heerlijk.
Vul de glazen vlak voor serveren, het is lekker als de stukjes meringue nog krokant zijn.