De licht-zoete Clairette de Die is een mousserende witte wijn uit de Franse Drôme.
Die, de belangrijkste plaats in het herkomst gebied van deze wijn, is een leuk stadje met een grote coöperatie waar je altijd terecht kunt om te proeven en te kopen.
Clairette de Die is in Nederland verkrijgbaar, onder andere bij de Hema.

zoet

Abrikozen in Clairette de Die

INGREDIENTEN
  • 5-6 deciliter Clairette de Die
  • 1 vanillestokje
  • 50-75 gram suiker
  • reepje sinaasappelschil
  • 600-750 gram verse abrikozen
BEREIDING

Breng de wijn op zacht vuur aan de kook met het in de lengte opengesneden vanillestokje, de suiker en de reep sinaasappelschil.
Halveer de abrikozen, verwijder de pitten en leg de vruchten in de hete wijn. Laat ze 5-7 minuten zachtjes koken. Schep de abrikozen uit de pan in een schaal.
Neem de sinaasappelschil uit het kookvocht, schraap het merg uit het vanillestokje en voeg het merg toe aan het kookvocht. Laat de vloeistof inkoken tot ongeveer de helft en schenk deze vanillesiroop over de abrikozen. Laat dit samen circa 1 uur afkoelen.
Serveer de abrikozen in diepe borden met de vanillesiroop en eventueel een bolletje ijs of een schepje crème fraîche of lobbig geklopte slagroom.

Voor 4-6 personen

Geef een reactie