Om nog maar eens te profiteren van het heerlijke rode fruit volgt hier een lekker fris dessert dat je in een handomdraai maakt van verschillende rode vruchten en krokant geroosterd suikerbrood.
Dat suikerbrood is niet verplicht, je kunt het vervangen door krentenbrood, briochebrood of een ander zoet brood.
Ik houd erg van crème fraîche in combinatie met zoete gerechten, maar lobbig geklopte, ongezoete slagroom past er natuurlijk ook bij.
De ingrediënten in dit dessert zijn dezelfde als die voor de Engelse Summerpudding, vandaar de naam Zomerpudding.
In de Engelse versie wordt een ronde kom bekleed met dunne plakjes witbrood, daarop komt het vruchtenmengsel, waarna de bovenkant wordt afgedekt met plakjes brood.
Vervolgens gaat de schaal een nacht in de koelkast, terwijl op de pudding een bord rust met een gewicht. Door deze druk trekt het rode vruchtensap in het brood dat de mooie rode kleur aanneemt. Voor het opdienen wordt de pudding gekeerd en in punten gesneden geserveerd.