Meringue is eiwitschuim dat in de oven wordt gebakken, of eigenlijk wordt gedroogd, want het is de bedoeling dat het schuim zo wit mogelijk blijft.
Je kunt het gemakkelijk zelf maken, al neemt dat wel wat tijd in beslag en daarom speel ik vandaag ‘vals’ want ik gebruik een kant en klare meringue uit de winkel.
Je hebt vast wel eens verlekkerd voor de etalage van een Franse patisserie gestaan waar die fraaie grote meringues lagen opgestapeld.
In ons land zal niet elke bakker ze verkopen en zeker niet die grote joekels, daarvoor moet je even zoeken. V&D heeft ze in elk geval weet ik en anders is een kleiner formaat ook bruikbaar.
Het is een spectaculair dessert en niemand zal merken dat het zo snel in elkaar is gedraaid.

zoet

Meringue met rood fruit

INGREDIENTEN
  • 4 grote meringues
  • 125 gram frambozen
  • citroensap
  • circa 1 theelepel suiker
  • 1-1,25 deciliter slagroom
  • circa 500 gram gemengde rode vruchten (aardbeien, frambozen, bramen)
BEREIDING

Hol de meringues een klein beetje uit, doe dit voorzichtig met kleine stukjes tegelijk.
Het is de bedoeling dat er een holte ontstaat waarin je wat slagroom en fruit kunt scheppen.
Pureer 125 gram frambozen en breng deze puree op smaak met citroensap en suiker, maak het niet te zoet, want de meringues zijn al zoet.
Klop de slagroom tot yoghurtdikte (lobbig), deze keer zonder suiker, je zult proeven hoe lekker dat is.
Vul nu de holte van de meringues met een flinke lepel slagroom en verdeel daarover het fruit. Druppel er als laatste een mooie rode sliert frambozenpuree over.

Voor 4 personen

2 Reacties.

  1. Hanny Paans | 12 mei 2013

    Beste Marlies,

    Heb jij voor mij een goed recept voor meringues. Ik wil de meringues heel graag zelf bakken, zodat ik zelf het formaat kan kiezen ,

    Dank je wel Hanny Paans

  2. Marlies | 15 mei 2013

    Beste Hanny,
    Morgen zal ik een meringuerecept plaatsen.
    Je moet er wel rekening mee houden dat zelfgemaakte meringues meestal wat ‘brosser’ uitvallen dan de exemplaren van de bakker.
    Dat is niet erg natuurlijk, maar ik vind juist dat taaie binnenste deel zo lekker.
    Marlies

Geef een reactie