Tijdens een kookdemonstratie, een aantal jaren geleden, zag ik een kok dit ijs bereiden.
Het recept is zo ongelooflijk gemakkelijk en zo heerlijk dat ik je het recept niet wil onthouden.
Ik heb het al vaak gemaakt, ook met limoensap en ook dat is erg de moeite waard.
Een ijsmachine geeft het mooiste resultaat, luchtig en met een fijne structuur. Maar het ijs bevriezen in een koelkastdoos kan ook heel goed, dit duurt een uur of zes. Roer het ijs in dat geval elk uur los met een vork, zodat de kristallen zo fijn mogelijk worden.

zoet

Citroenijs

INGREDIENTEN
  • 1,25 deciliter vers geperst citroensap
  • 150 gram kristalsuiker
  • zout
  • 5 deciliter volle of halfvolle melk
BEREIDING

Verwarm het citroensap met de suiker en een mespuntje zout, tot de suiker is opgelost.
Roer er van het vuur af de melk door, de melk zal gaan schiften, maar dat is niet erg, dat hoort erbij.
Laat het mengsel afkoelen en draai het in circa 30 minuten tot ijs in een ijsmachine of bevries het in circa 6 uur in een koelkastdoos in de diepvries. Roer het mengsel in dat geval elk uur door met een vork.

Voor 4-6 personen

Geef een reactie