Frambozen en nectarines zijn nog heel goed te krijgen bij de groenteboer, een mooi moment om er lekker van te profiteren.
De trifle, een van oorsprong Engels dessert, wordt in laagjes opgebouwd met afwisselend verse vruchten en laagjes room. En, zoals met heel veel recepten het geval is, ook hiervan bestaan weer veel verschillende variaties.
Ik vind dit een heerlijke versie, de romige laag met mascarpone en slagroom is vrij heftig maar vormt een goed contrast met het frisse fruit. Bovendien hoef je niet heel veel van het roommengsel in de glazen te scheppen.
Laat de roomlaag ongezoet, dat is veel lekkerder en het wordt er ook minder zwaar door. De rijpe vruchten en de koekjes zijn zoet genoeg.
De krokante Italiaanse bitterkoekjes, amaretti, koop ik bij een Italiaanse delicatessenwinkel en ik gebruik het liefst die kleintjes, want die kun je heel laten in het gerecht. Kun je nu alleen die grotere vinden, verkruimel deze dan eerst.
Hollandse bitterkoekjes kun je ook gebruiken, om deze klein te maken heb je waarschijnlijk een mes nodig, omdat ze taaier zijn.