Spaanse aardappelsalade voor iedereen die vanavond het heerlijk avondje viert, makkelijk en snel en met een knipoog naar het land van Sinterklaas.
U kunt de salade enkele uren van tevoren bereiden, een prettig idee dat alles vast klaar staat, maar schep de waterkers er pas vlak voor serveren door.

hoofdgerechten

Aardappelsalade, Spaanse

INGREDIENTEN
  • 750-900 g vastkokende aardappelen
  • zout, peper
  • 2 eetlepels citroensap
  • 3 eetlepels kippenbouillon
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels fijngesneden sjalot
  • 2 eetlepels kleine kappertjes, uitgelekt
  • 4 eetlepels fijngesneden platte peterselie
  • 2 rode paprika’s
  • 150 gram chorizo of serranoham
  • 3 eetlepels kleine zwarte olijven met pit
  • 50 gram waterkers of kleine spinazieblaadjes
BEREIDING

Kook de geschilde aardappelen in circa 20 minuten gaar, giet ze af en snijd ze in plakjes.
Roer een dressing van citroensap, kippenbouillon, olie, mosterd, sjalot, kappertjes, peterselie en wat zout en peper naar smaak.
Schep de dressing door de nog warme aardappelen en laat dit samen afkoelen.
Snijd de paprika’s en de chorizo in blokjes of reepjes.
Meng de afgekoelde aardappelensalade met de paprika, chorizo, olijven en waterkers of spinazie.
Serveer met lekker brood.

Voor 4 personen

 

Variatie
Voor een salade zonder vlees kunt u de chorizo achterwege laten.
De kippenbouillon vervangt u door groentebouillon.

Geef een reactie