Lente…. dat betekent weer volop nieuwe seizoensgroenten.  
Dit is zo’n lekker gerecht waarvoor je maar één pan nodig hebt; een wok of een grote koekenpan en het is handig als deze laatste wat hogere opstaande randen heeft.
Ook moet er een passend deksel komen, ik gebruik hiervoor altijd een groot spatdeksel.
Het is wel belangrijk dat de eieren pas worden toegevoegd als het vocht van de spinazie voor het grootste deel verdampt is, anders wordt het gerecht te nat.
De stevige, zogenaamde wilde spinazie, is hiervoor het meest geschikt, deze bevat minder vocht dan de kleine blaadjes.
Ik serveer hierbij graag een lekkere aardappelpuree, maar goed brood kan natuurlijk ook.

hoofdgerechten

Spinazie met ei uit de wok

INGREDIENTEN
  • 1 kilo (wilde) spinazie
  • 50 gram gerijpte Hollandse geitenkaas
  • 3 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • zout, peper
  • 4 eieren
BEREIDING

Was de spinazie, verwijder eventueel de stugge stelen en laat de spinazie heel goed uitlekken of slinger hem droog in een slacentrifuge. Rasp de kaas.
Snijd de sjalotjes en de knoflook fijn en roerbak beide circa 6 minuten op stevig vuur in de hete olie.
Voeg de spinazie toe en roerbak deze snel op hoog vuur tot de blaadjes geslonken zijn en er zoveel mogelijk van het vrijgekomen vocht is verdampt.
Breng op smaak met zout en peper.
Maak met de achterkant van een lepel vier holtes in de spinazie en breek in elke holte een ei. 
Bestrooi de eieren met een beetje zout en peper en de geraspte kaas.
Dek de wok af en laat de eieren in 6-8 minuten stollen, maar de dooiers mogen nog lekker zacht en smeuïg zijn. 

Voor 4 personen

2 Reacties.

  1. Hennie | 8 juli 2018

    Heerlijk nog nooit zo lekker spinazie gegeten. Groeten ons.

  2. Marlies | 11 juli 2018

    Fijn dat het zo in de smaak valt.

Geef een reactie