Aanstaande vrijdag, 15 februari, vindt in het ALFA-college in Groningen (Kluiverboom 3) het WK Snertkoken en het WK Stamppotkoken plaats. Deelnemen kan niet meer, maar u kunt wel als bezoeker komen kijken én proeven wat de 32 deelnemers bereiden.
Via een aantal videoschermen zijn de verrichtingen in de keuken te volgen.
Vanaf 9.00 uur bent u van harte welkom en de prijsuitreiking is om 17.00 uur.
Meer informatie vindt u op www.oudhollandschegerechten.nl.
O ja… voor de elfstedentochtliefhebber, de prijzen worden uitgereikt door Jan Uitham, hij eindigde als tweede in de barre tocht van 1963.
Om een beetje in de stemming te komen maak ik vanavond deze smeuïge stamppot met rode bietjes en geitenkaas, een heerlijke combinatie.

hoofdgerechten

Bietjesstamppot met geitenkaas

INGREDIENTEN
  • 700 gram gekookte bietjes
  • 1-1,25 kilo aardappelen, geschild
  • zout, peper
  • 40 gram roomboter
  • 1-1,5 deciliter hete volle melk
  • 2-3 eetlepels fijngesneden platte peterselie
  • 150 gram verse geitenkaas of feta, verkruimeld
BEREIDING

Ontvel de bietjes en snijd ze in reepjes.
Kook de aardappelen gaar in circa 25 minuten, Giet ze af en laat de aardappelen nog even uitdampen op zacht vuur.
Stamp de aardappelen fijn en roer er de boter en de hete melk door tot er een romige puree ontstaat.
Voeg de bietjes, peterselie en geitenkaas toe, schep alles goed om en breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de stamppot nog even en serveer direct.

Voor 4 personen

Geef een reactie