Rucola
Ambachtelijke en voor een groot deel biologisch werkende producenten verkopen op dinsdagavond van 17.00-20.00 uur hun producten op het sfeervolle Place Saint-Jean in Valence (Drôme, Frankrijk). Een echte boerenmarkt!
Kaas van zowel geiten- schapen- als koemelk, honing, vruchtensappen, worsten, hammen, groenten en fruit; het aanbod is heerlijk. Ook de moestuinliefhebber kan zijn of haar hart ophalen omdat er verschillende kruiden- en groenteplantjes worden aangeboden.
Een van mijn favorieten op deze markt is de pittige, smaakvolle rucola. De rucola is zo pikant dat het, net als mosterd, naar je neus trekt. Heerlijk in een zomerse stamppot.

hoofdgerechten

Rucolastamppot

INGREDIENTEN
  • 1-1,25 kilo aardappelen
  • 50-75 gram roomboter
  • 1,5-2,5 deciliter hete melk
  • 2-3 bosjes rucola (of een flinke zak)
  • 75-100 gram geraspte schapenkaas
  • zout, peper
BEREIDING

Kook de aardappelen, het liefst in de schil, gaar in circa 25 minuten. Pel de aardappelen eventueel en druk ze door een pureeknijper, of maak ze fijn met een pureestamper. Als de aardappelen voor het koken geschild zijn, moet de puree op zacht vuur al roerend even uitdampen.
Roer de boter in klontjes door de puree en zoveel hete melk tot er een romige puree ontstaat.
Snijd de rucola in heel dunne reepjes en roer deze samen met de kaas door de aardappelpuree. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Voor 4-5 personen

Geef een reactie