De decoratieve blaadjes van winterpostelein zijn een welkome groene aanvulling in wintersalades.
Ik maak er graag gebruik van en ze zijn nu nog volop verkrijgbaar.
Over enkele weken kun je ze eventueel vervangen door raapstelen, die komen vanaf half maart weer op de markt.
Als kaas gebruik ik de gerijpte geitenkaas waar je goede plakjes van kunt schaven.
Het is voor twee personen een maaltijdsalade en voor vier een lekker voorgerecht.

hoofdgerechten

Salade met winterpostelein en geitenkaas

INGREDIENTEN
  • 100 gram hazelnoten of pistachenootjes
  • 1 stevige appel (bijvoorbeeld Granny Smith)
  • 2-3 flinke handenvol winterpostelein of 2-3 bosjes raapstelen
  • 1 kropje little gem
  • 125 gram Hollandse geitenkaas
  • 2 eetlepels  mayonaise
  • 1 theelepel mosterd
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 2 eetlepels fijngesneden bladpeterselie
  • 2 eetlepels fijngesneden bieslook
  • zout, peper
  • citroensap
BEREIDING

Hak de noten grof.
Snijd de ongeschilde appel in dunne reepjes.
Meng de winterpostelein (verwijder van de raapstelen eerst de wortels) met de little gemblaadjes en voeg ook de noten en appel toe.
Schaaf de kaas erover en meng alles luchtig.
Roer een dressing van de mayonaise, mosterd, olijfolie, crème fraîche, peterselie en bieslook en breng deze op smaak met zout, peper en citroensap.
Sprenkel de dressing over de salade en serveer direct, met lekker brood bijvoorbeeld.

Hoofdgerecht voor 2 personen
Voorgerecht voor 4 personen

Geef een reactie