Het wordt steeds moeilijker om hier een aspergegerecht te geven, omdat er inmiddels al verschillende op de site staan.
Maar een frittata, een rijk gevulde omelet volgens Italiaans recept, ontbreekt nog.
De Hollandse witte asperges zijn tot het einde van deze maand verkrijgbaar, volgens traditie is 24 juni de laatste dag dat ze gestoken worden, om de plant daarna rust te geven.
Ook groene asperges zijn heerlijk in deze omelet, in Italië gebruiken ze er vaak die kleine wilde groene exemplaren voor.

hoofdgerechten

Aspergefrittata

INGREDIENTEN
  • circa 500 gram Hollandse asperges
  • 25-35 gram roomboter 
  • 8 eieren
  • zout, peper
  • 50-75 gram grof geraspte pecorino
BEREIDING

Schil de asperges en stoom of kook (zie asperges met ham en ei) ze gaar in 6-8 minuten, ze mogen nog stevig zijn, omdat ze in de omelet nog nagaren.
Laat ze goed uitlekken.
Smelt de boter in een ovenvaste koekenpan en leg de asperges in de pan.
Klop de eieren los en breng ze op smaak met zout en peper. Roer de pecorino erdoor en schenk het mengsel op de asperges in de koekenpan.
Laat de frittata zachtjes stollen in een voorverwarmde oven op 160°C, controleer de frittata regelmatig, het eimengsel moet niet te droog worden.
Serveer er een frisse groene salade bij.

Voor 4-6 personen

Geef een reactie