Even aandacht voor een lekkere vegetarische salade die ook bij een kerstetentje niet zal misstaan.
Het is, door de toevoeging van aardappelen, een vullende salade en kan als hoofdgerecht worden geserveerd.
De combinatie van notenolie en de bitters in de rode sla en lof is verrassend lekker.
De salade is op zijn best als hij nog een beetje lauwwarm is, tiède zoals de Fransen zeggen.

hoofdgerechten

Wintersalade, lauwwarm

INGREDIENTEN
  • 700 gram kleine vastkokende aardappelen
  • zout, peper
  • 1-2 eetlepels citroensap
  • 4 eetlepels notenolie
  • 1 eetlepel fijngesneden zwarte olijven
  • 1 eetlepel fijngesneden rode ui
  • 4 eetlepels fijngesneden kruiden (koriander en platte peterselie)
  • 1 klein kropje rode sla
  • 4 kleine struikjes roodlof of witlof
  • 125 gram veldsla of rucola
  • 75 gram gehalveerde walnoten
BEREIDING

Schil de aardappelen, snijd ze in partjes en kook ze in 10-12 minuten gaar.
Roer een dressing van citroensap, olie, olijven, ui, kruiden en wat zout en peper naar smaak.
Giet de gare aardappelen af en schep ze direct door de dressing.
Laat dit tot lauwwarm afkoelen.
Pluk de rode sla in stukken en maak de blaadjes los van de struikjes lof.
Meng de lofblaadjes, rode sla en veldsla voorzichtig met de lauwwarme aardappelen en strooi de walnoter erover.

Voor 4 personen

Geef een reactie