Voor deze pittige groentecurry worden de groenten eerst geroosterd, dat geeft ze extra veel smaak.
Een ander voordeel is dat je ze ruim voor het serveren kunt roosteren, je warmt de groenten immers nog even mee in de currysaus.
De saus zelf vraagt maar weinig tijd, deze is in 15 minuten klaar.

hoofdgerechten

Curry met geroosterde groenten

INGREDIENTEN
  • 6-8 kleine vastkokende aardappelen
  • 2 kleine rode uien
  • 2 middelgrote wortelen
  • 2 courgettes, ongeschild
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout, peper
  • 4 deciliter kokosmelk
  • 2 eetlepels rode (Thaise) currypasta
  • 2 centimeter gemberwortel, in dunne plakjes
  • 1,5-2 eetlepels Thaise vissaus
  • (snufje suiker)
  • 1,5-2,5 deciliter groentebouillon
  • handvol  (Thaise) basilicumblaadjes
BEREIDING

Schil de aardappelen en snijd elke aardappel in vieren.
Snijd de gepelde uien elk in zessen en de wortelen in repen.
Snijd de gewassen courgettes in vingerdikke repen.
Verwarm de oven voor op 220°C en zet de braadslede of ovenschaal er vast in, zodat deze goed heet kan worden.
Schep de aardappelen, ui en wortel in de hete braadslede, schep er de olijfolie door en wat zout en peper en rooster de groenten circa 15 minuten.
Voeg dan de courgette toe, schep alles goed en rooster de groenten nogmaals 15 minuten.
Breng intussen 2,5 deciliter kokosmelk aan de kook en roer er de currypasta en gemberwortel door.
Laat dit samen circa 5 minuten zachtjes koken tot de olie uit de kokosmelk zich begint af te scheiden.
Voeg dan de vissaus toe en eventueel een snufje suiker en kook de saus nog 1 minuut.
Voeg de rest van de kokosmelk en de bouillon toe en roer de geroosterde groenten erdoor.
Verwarm de curry nog 3-5 minuten, roer de basilicum erdoor en serveer met gekookte jasmijnrijst.

Voor 4 personen

Geef een reactie