Inmiddels is de aanvoer van de Hollandse witte asperges zo groot, dat ze overal te koop zijn.
Al een aantal keren heb ik een recept gegeven van gekookte of gestoomde asperges, nu is een snelle roerbakmethode aan de beurt.
Roerbakken gaat heel goed met asperges, waarbij het wel belangrijk is dat de asperges in dunne plakjes of reepjes van gelijke grootte zijn gesneden.
De sojasaus en sesamolie geven er een Aziatische touche aan.

bijgerechten

Asperges, roergebakken

INGREDIENTEN
  • 12-16 witte asperges
  • 3 sjalotjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1-2 eetlepels Japanse sojasaus
  • 1-2 eetlepels sesamolie
  • zout, peper
  • 2-3 eetlepels fijngesneden koriander
BEREIDING

Schil de asperges en verwijder ook het houtige deel aan de achterkant van de asperges.
Snijd de asperges in dunne, schuine plakjes van circa 1 centimeter dik.
Snijd de sjalotjes fijn en bak ze 2-3 minuten in de hete olijfolie.
Voeg de asperges toe en roerbak ze circa 4 minuten tot ze licht gaan kleuren (ze mogen niet te gaar worden).
Breng ze op smaak met sojasaus, sesamolie en eventueel wat zout en peper en verwarm alles nog circa 1 minuut.
Strooi voor serveren de koriander erover.

Voor 4 personen

Geef een reactie