Bietjes
Meestal zijn de bietjes in de winkel al gekookt, deze kun je niet gebruiken om te roosteren. Daarvoor heb je verse nodig, vraag erom bij de groenteman, hij kan ze altijd bestellen. Of koop ze op de boerenmarkt of in de natuurvoedingswinkel.
Bietjes roosteren is heel gemakkelijk, je roostert ze net zo als aardappelen.
Geroosterde bietjes zijn heerlijk als warm bijgerecht, direct uit de oven, eventueel met wat verse geitenkaas erover verkruimeld. Of op kamertemperatuur met enkele druppels balsamico-azijn erover.

bijgerechten

Bietjes, geroosterd

INGREDIENTEN
  • 750 gram verse middelgrote bietjes
  • zout, peper
  • 3-5 eetlepels olijfolie
  • 2 takjes rozemarijn
BEREIDING

Schil de bietjes dun en snijd elke biet in 4-6 partjes. Leg ze in een ovenschaal en strooi er wat zout en peper over. Schenk er de olijfolie over en meng alles goed.
Leg de takjes rozemarijn tussen de bietjes en rooster ze 25-30 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 200°C. Schep ze halverwege om.
Serveer ze warm of op kamertemperatuur.

Voor 4 personen

Geef een reactie