Broccoli is hier nog niet aan bod gekomen als bijgerecht, terwijl ik het toch heel regelmatig eet.
Daarom vandaag broccoli met gebakken hazelnoten of amandelen, het is aan u.
Gebruik vooral ook de stelen van de broccoli, deze hebben veel smaak en een lekkere beet. Met een dunschiller haalt u gemakkelijk de stugge schil eraf.

bijgerechten

Broccoli met hazelnoten

INGREDIENTEN
  • 600-800 gram broccoli
  • zout, peper
  • 1-2 eetlepels olijfolie of
    25 gram roomboter
  • 2-3 eetlepels grof gehakte hazelnoten of
    geschaafde amandelen
BEREIDING

Verdeel de kop van de broccoli in kleine roosjes.
Schil de stelen met een dunschiller en snijd de stelen in stukjes, iets kleiner dan de roosjes.
Was de roosjes en de stelen apart onder de stromende kraan.
Breng ruim water met wat zout een de kook, doe eerst de stukjes steel in het kokende water, kook ze 1 minuut en voeg dan de roosjes toe.
Kook de broccoli nog 3-5 minuten tot de roosjes beetgaar zijn, de stukjes steel zijn dan ook gaar. Laat de groente goed uitlekken.
Verhit de olie of de boter en bak daarin de hazelnoten of de amandelen 2-3 minuten, schep ze regelmatig om en schep dan de broccoli erdoor.
Serveer direct.

Voor 4 personen

Geef een reactie