Geurige selderijknollen zijn er weer volop, een heerlijke periode!
Deze knol kent zoveel mogelijkheden: als salade, in de soep, als puree, gestoomd of gebakken en deze lekkere flensjes, waarin knolselderij wordt gecombineerd met aardappel, zijn helemaal een traktatie.
Het worden kleine, dikkere flensjes, een soort pancakes eigenlijk, die nog extra smaak meekrijgen door heel fijngesneden salieblaadjes.
Kies het liefst een stevige knol met het selderijgroen er nog aan en dat groen moet er natuurlijk fris uitzien. De knol moet redelijk zwaar aanvoelen, een te lichte knol kan ‘voos’ (sponsig, zacht) zijn van binnen. Mocht u toch tegen zo’n voze knol aanlopen, snijd het zachte gedeelte dan gewoon weg.
Als bijgerecht zijn deze flensjes verrukkelijk, ze passen goed bij gebakken vlees of vis.
Maar u kunt ze ook als hapje of als voorgerecht serveren met wat geraspte jonge schapenkaas, door de warmte smelt de kaas op het flensje…… heerlijk!