Tuinbonen met een gebakken sjalotje en bonenkruid, ik lust er wel pap van en ben heel blij dat het seizoen weer aanbreekt.
Na het doppen haal ik het grijze vliesje ook van de bonen, zoals ik al eerder schreef bij het recept ‘tuinbonen met mosterdzaadjes’.
Dat extra doppen kost wel tijd, maar het komt de smaak te goede vind ik.

bijgerechten

Tuinbonen met sjalot en bonenkruid

INGREDIENTEN
  • 2 kilo verse tuinbonen
  • 2 sjalotjes
  • 1-2 eetlepels olijfolie
  • zout, peper
BEREIDING

Dop de tuinbonen en verwijder daarna ook het grijsgroene vliesje zoals beschreven staat bij het recept ‘tuinbonen met mosterdzaadjes’.
Snijd de sjalotjes fijn.
Verwarm de olijfolie en bak hierin de sjalotjes 4-6 minuten op zacht vuur.
Voeg het bonenkruid en de tuinbonen toe en bak alles nog 1 tot 4 minuten, afhankelijk van de dikte van de tuinbonen.
Maar gedopte en gepelde tuinbonen zijn heel snel beetgaar, als ze te lang sudderen, worden de bonen melig.
Breng ze op smaak met zout en peper.

Voor circa 4 personen

Geef een reactie