Nog twee weken piekeren over het kerstdiner….. inmiddels staan er zoveel recepten op deze website dat er keuze genoeg is om een zeer smakelijk etentje samen te stellen.
Omdat ik zelf een liefhebber ben van kleine gerechtjes, in een restaurant bestel ik vaak meerdere voorgerechten in plaats van een voor- en een hoofdgerecht, geef ik hier de komende weken verschillende voorgerechten die samen een meergangen-diner vormen.
Ook kun je de meeste van deze gerechten in een wat grotere portie serveren, zodat er toch een hoofdgerecht ontstaat.

Ik begin met een bloemkoolsoep met daarin krokante blokjes chorizo en Hollandse garnaaltjes.
Die combinatie van pikante chorizo en zilte garnaaltjes is verrukkelijk, maar je kunt ook een van beide kiezen.

voorgerechten

Bloemkoolsoep met Hollandse garnalen en chorizo

INGREDIENTEN
  • 60 gram chorizo
  • 1 flinke bloemkool
  • zout, peper
  • scheut olijfolie
  • 5-7 deciliter kippenbouillon
  • 100 gram gepelde Hollandse garnaaltjes
  • 1-2 eetlepels fijngesneden bieslook
BEREIDING

Snijd de chorizo in kleine blokjes en bak deze krokant in een droge koekenpan.
Laat ze uitlekken in een zeef en zet ze apart.
Verdeel de bloemkool in roosjes en gebruik ook een stukje van de steel, niet de harde stronk, maar de zachtere delen.
Kook de bloemkool in ruim kokend water met zout net gaar in 5-10 minuten, de groente moet niet te slap worden.
Laat de bloemkool uitlekken, spoel hem koud en laat weer goed uitlekken.
Pureer de bloemkool in een keukenmachine of met de staafmixer samen met een scheutje olijfolie en wat zout en peper naar smaak.
Voeg de bouillon toe en meng alles goed, doe dit nog met de staafmixer of in de keukenmachine.
Verwarm de soep en breng hem op smaak met zout en peper.
Serveer de soep in kleine kommen en leg de chorizo, garnaaltjes en bieslook in de soep. Druppel er nog een mooi sliertje olijfolie in.

Voor 4-8 personen

Geef een reactie