Gisteren heb ik een heerlijke soep van radijsblad gegeten, dat groene loof is natuurlijk vrijwel hetzelfde als raapstelen, die ook voor deze soep gebruikt kunnen worden.
Je maakt de soep met het frisse groen van twee flinke bossen radijs of met twee bosjes raapstelen.
De gember geeft er een licht pittige touche aan en mocht er nu geen verse gemberwortel in huis zijn, dan is een snufje gemberpoeder ook lekker.

voorgerechten

Soep van radijsblad

INGREDIENTEN
  • 3 sjalotjes of 1 kleine ui
  • 2 aardappelen
  • het frisse groen van 2 flinke bossen radijs of
    2 bosjes raapstelen
  • 30 gram roomboter
  • 1 theelepel geraspte gemberwortel
  • 0,5 theelepel tijmblaadjes
  • 1 liter groente- of kippenbouillon
  • zout, peper
  • circa 1 deciliter crème fraîche of slagroom
BEREIDING

Snijd de sjalotjes of de ui fijn.
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Snijd de radijsblaadjes grof.
Verwijder, als u raapstelen gebruikt, hiervan de worteltjes en snijd de blaadjes grof.
Bak de sjalotjes 5-7 minuten in de boter, voeg de gemberwortel toe en bak deze 2-3 minuten mee.
Roer dan het radijsgroen of de raapstelen erdoor en laat de groente al roerende even slinken.
Voeg de aardappelen en tijm toe, schep alles om en schenk de bouillon erbij.
Kook de soep circa 20 minuten op zacht vuur, pureer hem daarna en breng hem op smaak met zout en peper.
Schenk de soep in borden of kommen en schenk er een mooie sliert crème fraîche of slagroom in. 

Voor 4 personen

1 Reactie.

  1. Elsbeth van Schaik-nijgh | 17 juni 2013

    Meer dan heerlijk!!

Geef een reactie