Noodrantsoen noem ik het; een prei, enkele worteltjes, een stukje bloemkool en wat verse kruiden als selderij en peterselie.
En als het nog makkelijker moet is een zak voorgesneden soepgroente ook een mogelijkheid, maar geloof me… vers gesneden is het toch echt lekkerder.  
Samen met wat groentebouillon, en dat kan ook een (liefst biologische) groentebouillontablet zijn, maakt u van dit noodrantsoen in slechts twintig minuten een geurige groentesoep die nog verrijkt kan worden met (restjes) vleeswaar of kaas.
Ook voor onverwachte eters is dit een uitkomst.

voorgerechten

Groentesoep, snelle

INGREDIENTEN
  • circa 400 gram soepgroenten (prei, wortel, bloemkool)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 2-4 eetlepels fijngesneden kruiden (bladselderij en platte peterselie)
BEREIDING

Snijd de prei in dunne ringen, de wortel in blokjes en de bloemkool in kleine stukjes.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak hierin de groenten al omscheppend 3-4 minuten.
Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat 5-8 minuten zachtjes koken tot de groenten beetgaar zijn.
Kook de kruiden de laatste minuut mee.

Voor 4 personen

Geef een reactie