Vorig jaar gaf ik het recept van meloensoep met eendenborst, de versie van vandaag is iets uitgebreider met geitenkaas en room…. ook heel erg lekker.
Het is een recept van Anne-Sophie Pic, de bekende Franse driesterrenkok in Valence.
Gebruik voor dit gerecht het liefst Charentais-meloenen, die aromatische met oranje vruchtvlees. Ik vind dit de lekkerste meloenen.
De kleine anijszaadjes geven een verrukkelijk accent aan deze soep.

voorgerechten

Meloensoep met geitenkaas en room

INGREDIENTEN
  • 2 (Charentais)meloenen van circa 1 kilo
  • 1-3 theelepels anijszaadjes
  • snufje zout
  • 120 gram verse geitenkaas
  • 1,5 deciliter koude  slagroom
  • 5-6 blaadjes witte gelatine
  • 4 deciliter melk
BEREIDING

Halveer de meloenen, verwijder de zaadjes en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.
Wrijf de anijszaadjes zo fijn mogelijk in een vijzel.
Pureer het meloenvruchtvlees samen met 2 deciliter ijskoud water, de fijngewreven anijszaadjes en een snufje zout.
Zeef de meloensoep door een fijne zeef en bewaar hem tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Roer of prak de geitenkaas tot een romig mengsel.
Klop de koude slagroom lobbig en bewaar dit in de koelkast.
Week de blaadjes gelatine circa 5 minuten in ruim koud water.
Verwarm de melk tot handwarm en los hierin, onder roeren, de goed uitgeknepen blaadjes gelatine op.
Schenk de melk, als de gelatine is opgelost, over de  geitenkaas, meng goed en spatel daarna de lobbig geklopte slagroom erdoor.
Breng op smaak met een beetje zout en verdeel het daarna over 4-6 diepe borden of kommen.
Zet de borden 2 uur in de koelkast, zodat het geitenkaasmengsel kan opstijven.
Schenk vervolgens de koude meloensoep op het geitenkaasmengsel en strooi eventueel nog enkele anijszaadjes over de soep, serveer direct.

Voor 4-6 personen

Geef een reactie