Met de veelzijdige paprikasoep kun je alle kanten op.
Rood, geel of oranje….. kies een van deze kleuren of gebruik ze alle drie.
Warm of koud, beide zijn niet te versmaden.
En met deze soep als amuse, geserveerd in een klein glaasje met een dotje kruidige crème fraîche, voelen gasten zich meer dan welkom.
De soep krijgt een extra intense smaak als je geroosterde paprika’s gebruikt (zie salade van geroosterde paprika), maar dat is natuurlijk wel een extra handeling. Ook met verse paprika’s is de soep verrukkelijk.

voorgerechten

Paprikasoep

INGREDIENTEN
  • 4 sjalotjes of 1 grote ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3-4 flinke paprika’s, rood, geel of oranje
  • 3 takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 1,25 liter groentebouillon
  • 5 eetlepels (dikke) crème fraîche
  • zout, peper
  • 2 eetlepels fijngesneden kruiden (bieslook en platte peterselie)
BEREIDING

Snijd de sjalotjes of het ui fijn en bak ze 6-8 minuten in de hete olie.
Verwijder de steeltjes, zaadjes en zaadlijsten van de paprika’s en snijd de paprika’s in stukjes. Voeg ze toe aan de sjalotjes en bak ze enkele minuten mee. Voeg de tijm en laurier toe en schenk de bouillon erbij.
Kook de soep circa 20 minuten op zacht vuur.
Verwijder tijm en laurier en pureer de soep met een staafmixer of in de blender. Roer er 2 eetlepels crème fraîche door en zout en peper naar smaak.
Verwarm de soep nog even. Klop 3 eetlepels crème fraîche los en breng op smaak met zout, peper en de kruiden.
Serveer de soep met een mooie toef kruidige crème fraîche.

Als je de soep koud wilt serveren, laat hem dan eerst afkoelen en schep er op het laatst de kruidige crème fraîche op.

Voor 4 personen

Geef een reactie