Nogmaals een recept met pastinaak, deze keer een soep.
Omdat de pastinaak, net als wortel, een klein beetje zoet is, is de combinatie met de frisse appel heel verrassend.
Lijkt het u niets, laat de appel dan gewoon achterwege.

voorgerechten

Pastinaaksoep

INGREDIENTEN
  • 1 grote ui
  • 700 gram pastinaken
  • 30 gram roomboter of
    1-2 eetlepels olijfolie
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 flinke groene appel (Granny Smith)
  • 75 gram verse roomkaas
  • zout, peper
BEREIDING

Snijd de ui fijn.
Schil de pastinaken met een dunschiller en snijd de groente in stukjes.
Bak de ui 5-8 minuten op zacht vuur in de boter zonder te laten kleuren.
Voeg de pastinaken toe en warm ze 3 minuten mee.
Voeg de bouillon toe en de laurier en kook de soep circa 10 minuten op zacht vuur.
Schil de appel (bewaar eventueel enkele heel dunne, ongeschilde partjes voor de garnering) en snijd hem in stukjes.
Voeg de appel toe aan de soep en laat alles nog circa 10 minuten zachtjes koken.
Verwijder de laurierblaadjes en pureer de soep.
Laat de roomkaas smelten in de soep en breng hem op smaak met zout en peper.
Garneer eventueel met partjes ongeschilde appel. 

Voor 4-6 personen

Geef een reactie