Zomer in Frankrijk betekent kisten vol fruit, het aanbod is enorm en ik kan daar heel erg van genieten.
Natuurlijk is er ook voldoende zomerfruit te koop in Nederland, maar ik moet toch veel meer moeite doen om er fruit van goede kwaliteit te vinden.
Daarom profiteer ik de weken dat ik in Frankrijk ben extra van het geweldige aanbod.
Meloen met rauwe ham is een bekende en erg lekkere combinatie en om hier af en toe eens op te variëren, maak ik deze meloensoep met reepjes gedroogde eendenborst.
Dat kunnen natuurlijk ook reepjes rauwe ham zijn. 
De geurige Charentaise meloen met oranje vruchtvlees is hiervoor het lekkerst.

voorgerechten

Meloensoep met eendenborst

INGREDIENTEN
  • 2 meloenen
  • 8 kleine basilicumblaadjes
  • 8 plakjes gedroogde of gerookte eendenborst
  • zout, roze peperkorrels
  • 4 theelepels olijfolie
BEREIDING

Halveer de meloenen, verwijder de pitten en de schil en snijd de meloenen in stukjes.
Pureer ze in een blender of keukenmachine samen met de basilicumblaadjes.
Verdeel de meloensoep over 4 kommen.
Snijd de eendenborst in reepjes en leg ze in de meloensoep.
Breng op smaak met een klein beetje zout en een vleugje vers gemalen of gekneusde roze peperkorrels.
Druppel in elke kom een theelepeltje olijfolie.
Serveer direct.

Voor 4 personen

Geef een reactie