Niet alleen de kleur is heel fraai, ook de smaak is een feest.
Hoe smaakvoller de wortelen zijn, hoe lekkerder de soep.
Ga daarom op zoek naar goede wortelen en proef ze voordat u ze koopt.
Boswortelen of winterwortelen, ze kunnen allebei als ze maar smaak hebben.
Koriander gaat er op drie verschillende manieren in: eerst de zaadjes, daarna de stelen van verse koriander en vervolgens de blaadjes.
De stelen en de blaadjes worden gescheiden, de stevige stelen met veel smaak worden meegekookt, de fragiele blaadjes gaan pas op het laatst door de soep.

voorgerechten

Wortelsoep met komijn en koriander

INGREDIENTEN
  • 800 gram wortelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 1 kleine venkelknol
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 klein bosje verse koriander
  • 3-4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 2 theelepels komijnzaadjes
  • 1 theelepel korianderzaadjes
  • 8-9 deciliter groentebouillon of water
  • 2 blaadjes laurier
  • zout, peper
  • 4 volle theelepels crème fraîche
BEREIDING

Borstel de wortelen schoon en snijd ze in stukken. Pers de teentjes knoflook of snijd ze heel fijn.
Pel de uien en snijd ze in stukken, snijd de venkel en bleekselderij in reepjes.
Pluk de korianderblaadjes van de stelen, snijd de stelen in grove stukken en de blaadjes fijn.
Verhit de olie in een pan met stevige bodem en bak hierin de knoflook, chilivlokken, komijn en korianderzaadjes op middelhoog vuur tot de geuren vrijkomen.
Voeg wortel, ui, venkel en bleekselderij toe, zet het vuur iets hoger en bak de groenten al omscheppend circa 5 minuten zonder ze te laten kleuren.
Voeg de bouillon toe en de laurierblaadjes en korianderstelen en kook de soep 20-25 minuten op zacht vuur tot de groenten gaar zijn.
Verwijder de laurierblaadjes en pureer de soep met de staafmixer.
Als u een heel gladde soep wilt kunt u hem eventueel zeven, maar echt nodig is dit niet.
Breng hem op smaak met zout, peper en korianderblaadjes en schep aan tafel een lepeltjes crème fraîche in de soep.
U kunt de soep ook koud serveren of, in een heel klein glaasje, als amuse.

Voor 4-6 personen

1 Reactie.

  1. anna gevers | 13 maart 2013

    Lieve Marlies, Ik ga hiervan een grote feestsoep maken! Dank je wel voor het recept,
    De site is mooi en je vindt alles heel makkelijk!
    veel liefs Anna

Geef een reactie