Regelmatig pak ik de mosterdpot als ik aan het koken ben, ik vind het een heerlijke smaakmaker.
Zo’n soep met mosterd is daar het bewijs van, geurig, licht pikant en o zo lekker.
Mosterd verliest wel geur en smaak als je het verwarmt en daarom roer je vlak voor serveren de grove mosterd door de soep, zodat de smaak intenser wordt.
Bovendien is het een leuk gezicht om de mosterdzaadjes in de soep te zien drijven.

voorgerechten

Mosterdsoep met kaas

INGREDIENTEN
  • 3 kleine preien
  • 2 sjalotjes
  • 1 grote aardappel
  • 25 gram boter
  • 2 eetlepels fijne mosterd
  • 1 liter groentebouillon
  • 50 gram geraspte licht belegen boerenkaas
  • 5 eetlepels slagroom
  • zout, peper
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 2 fijngesneden lente-uitjes
  • 2 eetlepels fijngesneden platte peterselie
BEREIDING

Snijd de prei in dunne ringen en snijd de sjalotjes fijn.
Schil de aardappel en snijd hem in blokjes.
Bak de prei en sjalot 5-8 min op zacht vuur in de boter zonder ze te laten kleuren.
Voeg de fijne mosterd toe en warm deze 2 minuten mee.
Voeg dan de blokjes aardappel en bouillon toe en laat alles circa 20 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer.
Roer de kaas erdoor en laat deze al roerende in de soep smelten.
Klop de slagroom lobbig en spatel hem voorzichtig door de soep.
Breng op smaak met zout en peper en roer er vlak voor serveren de grove mosterd door.
Garneer met lente-ui en peterselie.

Voor 4-6 personen

Geef een reactie