Nogmaals een gerecht met ansjovis, omdat u de visjes misschien heeft aangeschaft voor het pastagerecht van gisteren. 
En als u niet zo’n ansjovisliefhebber bent, kunt u het gerecht met kruidenboter maken. 
Voor twee 2 personen neem ik vaak één dikke entrecote, omdat het bakken dan beter te controleren is en het vlees malser blijft.
Ribeye of biefstuk kunt u op dezelfde manier bereiden.

hoofdgerechten

Entrecote met ansjovisboter

INGREDIENTEN
  • 3 ansjovisjes in zout of
    6 ansjovisfilets op olie
  • 1 teen knoflook
  • 40 gram zachte roomboter 
  • 1-1,5 eetlepel olijfolie 
  • peper
BEREIDING

Leg de ansjovisjes uit zout 25 minuten in ruim koud water.
Spoel ze daarna onder de koude kraan en verwijder de graat, zodat er 6 filets overblijven. Spoel ze nogmaals en dep ze droog.
Snijd de visjes heel fijn, samen met de knoflook en roer beide door de boter.
Neem het vlees 30 minuten voor het bakken uit de koelkast.
Verhit de olie in een passende (niet te grote) koekenpan en bak hierin het vlees aan elke kant 1,5-2 minuten op stevig vuur.
Schep de olie uit de pan, maar zorg dat het vlees in de pan blijft.
Leg de ansjovisboter naast het vlees en neem de pan van het vuur zodra de boter gesmolten is. Breng het vlees op smaak met peper en laat het 5 minuten rusten.
Serveer de entrecote in plakken gesneden met de ansjovisboter.
Lekker met gekookte of geroosterde aardappelen.

Voor 2 personen

Geef een reactie