Het loont de moeite om meteen een dubbele hoeveelheid babi ketjap te maken, je bent toch bezig en de volgende dag zijn de smaken ingetrokken en is het nog lekkerder.
Wil je het niet twee dagen achter elkaar eten, dan is de diepvriezer een oplossing.
Procureurlappen, ontbeende schouderkarbonades, zijn heel geschikt voor babi ketjap, het vlees kan tegen een stootje en blijft na bereiding lekker sappig.
Je kunt zelf bepalen hoe heet je het gerecht wilt maken door minder of meer pepers toe te voegen en de zaadjes in de pepers wel of niet te verwijderen. De zaadjes maken het pikanter.
Hoewel het gerecht babi ketjap heet en uit de Indische keuken komt, maak ik het zelf het liefst met sojasauzen van het merk Healthy Boy, deze komen uit Thailand en zijn verkrijgbaar bij de toko. In dit gerecht gebruik ik de sweet soy sauce (de zoete) en de black soy sauce (de donkere).
Je kunt ook ketjap gebruiken, de zoete (ketjap manis) en de zoute (ketjap asin), maar het resultaat met de Thaise sauzen is lekkerder en minder zoet, dat heeft mijn voorkeur.