Heeft u naar aanleiding van het recept van maandag de ingelegde citroenen gemaakt, dan staan ze nu te ‘rijpen’ en is het nog te vroeg om ze te gebruiken.
Maar misschien heeft u nog een gekocht potje staan en anders is dit een recept voor later.

hoofdgerechten

Kip met ingelegde citroenen

INGREDIENTEN
  • 1 flinke boerenkip of
    4-6 kippenbouten
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode paprika's
  • 1 kleine ingelegde citroen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout, peper
  • 0,5-1 theelepel komijnzaadjes
  • 5 takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 1,5-3 deciliter kippenbouillon
  • 50 gram zwarte olijven
  • 3-4 eetlepels fijngesneden platte peterselie of koriander
BEREIDING

Snijd de kip in stukken, of vraag de poelier dit te doen.
Halveer de kippenbouten, als u die gebruikt.
Snijd de ui en knoflook heel fijn en snijd de paprika's in stukjes.
Snijd de citroen, zowel de schil als het vruchtvlees, in stukjes.
Verhit de olie in een grote braadpan, bestrooi de kipdelen met zout en peper en bak ze rondom bruin in 6-10 minuten.
Voeg dan de ui, knoflook en paprika toe en bak de groenten circa 6 minuten mee.
Roer de citroen erdoor en de komijnzaadjes, tijm en laurier.
Verwarm alles goed, schenk er een beetje bouillon bij en laat de kip met het deksel half op de pan circa 40 minuten sudderen tot hij gaar is.
Voeg af en toe nog een scheutje bouillon toe als het vocht is verdampt.
Voeg 10 minuten voor het einde van de braadtijd de olijven toe.
Bestrooi het gerecht voor serveren met peterselie of koriander en geef er couscous, rijst of gekookte aardappelen bij.

Voor 4-6 personen

Geef een reactie