Een lekker mals lamskoteletje bereid je snel, 2-3 minuten per kant in de pan of op de grillplaat of barbecue. Vooraf bestrijken met een mengsel van olijfolie met wat zout en peper en een beetje fijngesneden tijm of rozemarijn, dat is alles.
Deze gepaneerde versie is een lekkere variatie, omdat het koteletje eerst een laagje  Parmezaanse kaas krijgt en vervolgens een kruidig kruimlaagje.
Smullen!

hoofdgerechten

Lamskoteletjes met kruidenkorst

INGREDIENTEN
  • circa 75 gram gedroogd broodkruim
  • peper
  • 4 eetlepels fijngesneden kruiden (peterselie, maggiplant, selderij en een beetje munt)
  • 8 lamskoteletjes van circa 1 centimeter dik
  • circa 60 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eieren, losgeklopt
  • olijfolie
BEREIDING

Meng het broodkruim met wat peper en de fijngesneden kruiden.
Druk de koteletjes in de kaas, ze moeten helemaal met een dun laagje kaas bedekt zijn, haal ze vervolgens door losgeklopt ei en druk ze daarna in het broodkruimmengsel.
Verhit een klein laagje olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de karbonaadjes 3 minuten, keer ze voorzichtig en bak ook de andere kant 3 minuten.
Laat ze op heel even op keukenpapier uitlekken.

Voor 4 personen

Geef een reactie