Een ribstuk is een aantal ribkarbonades aan elkaar.
Op deze manier wordt het als groot vlees bereid in de oven en in zijn geheel geserveerd.
Het is een makkelijke manier van bereiden en gaat altijd goed.
Kies een ribstuk van een goed varken met een mooi laagje vet aan de vleeskant, dat komt de smaak ten goede en het vlees blijft er malser door.
Ik gebruik in dit gerecht salie en citroen, beide smaakmakers passen heel goed bij varkensvlees.
De dag voor bereiden wrijf ik het vlees dun in met mosterd en geraspte citroenschil en laat de smaken een nacht intrekken.
Als het vlees gaar is, kan het worden losgesneden van het bot en daarna in plakken worden gesneden.
Wilt u het vlees met bot serveren, dan moet u de slager vragen het bot tussen de ribben vast door te zagen of te hakken, want met een gewoon mes komt u er niet doorheen.
De teentjes knoflook en de aardappelen garen naast het vlees in de braadslede, maar als u andere bijgerechten in gedachte heeft, kunt u beide of alleen de aardappelen weglaten.
De knoflookteentjes worden tijdens het bereiden zacht en gaar, aan tafel kun je dan de pulp eruit drukken en bij het vlees eten.