Een lamskoteletje bak je maar kort want het vlees mag lekker rosé blijven. Houd je meer van iets doorbakken koteletjes? Laat ze dan een tot twee minuutjes langer in de pan liggen.
Als de koteletjes klein zijn, reken je er drie per persoon, van de grotere maat is twee voldoende.
Geroosterd op de barbecue of in de grillpan zijn ze ook erg lekker, reken hiervoor dezelfde bereidingstijd. In plaats van de braadjus kun je er dan een klein scheutje basilicumolie bij serveren of, heel klassiek, een muntolie.

hoofdgerechten

Lamskoteletjes, gebakken

INGREDIENTEN
  • 1 sjalotje
  • 8-12 lamskoteletjes
  • zout, peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 20 gram boter
BEREIDING

Snijd het sjalotje fijn.
Bestrooi de koteletjes met zout en peper en bak ze 3-5 minuten op hoog vuur in een mengsel van olie en boter, keer ze halverwege. Neem ze uit de pan en laat ze, afgedekt, enkele minuten rusten op een warme plek.
Bak intussen het sjalotje 3-4 minuten in de achtergebleven braadboter, voeg een scheutje water toe en laat hiervan een deel verdampen zodat je een braadjus krijgt. Serveer de koteletjes met de braadjus.

Voor 4 personen

Geef een reactie