Grote stukken vlees zijn niet aan mij besteed, ik houd van vlees, maar niet in grote hoeveelheden.
Gisteren at ik een heerlijk runderribstuk, ik maak dat af en toe voor een groter aantal personen, waarvoor ik het ribstuk in de oven bereid.
Nu had ik echter een plak van circa 2,5 centimeter dik, ruim genoeg voor twee personen en deze heb ik op de grillplaat bereid…. werkelijk verrukkelijk.
Ik heb een gietijzeren grillplaat van Creuset en deze bevalt mij heel goed.
U kunt op dezelfde manier ook een stuk ribeye of entrecote bereiden. 
De lekkere, groene dragonmosterd van Maille is te koop bij delicatessenwinkels.   

hoofdgerechten

Runderribstuk

INGREDIENTEN
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout, peper
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 plak runderribstuk van 2-2,5 centimeter dik
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1-2 theelepels dragonmosterd (Maille)
BEREIDING

Meng de olijfolie met wat zout en peper en de oregano en wrijf het vlees hiermee in.
Laat de smaken buiten de koelkast circa 1 uur intrekken.
Verhit de grillplaat of de grillpan goed, hij moet echt gloeiend heet zijn, zodat er op het vlees bruine grillstrepen ontstaan.  
Bak het vlees 2,5-3,5 minuten per kant, leg het daarna op een verwarmd bord en dek het af met aluminiumfolie.
Laat het op deze manier 6-8 minuten rusten.
Heerlijk met dragonmayonaise; meng daarvoor de mayonaise met de dragonmosterd.  

Voor 2 personen

Geef een reactie