Hebt u nog geen idee wat u met Kerst zult eten en ontbreekt de tijd om uitgebreid te koken, dan kan ik u gekonfijte eendenbout aanraden.
Confit de canard is kant-en-klaar te koop, het enige wat u hoeft te doen is de gekonfijte bouten circa 30 minuten verwarmen in de oven.
De poelier heeft gekonfijte eendenbouten, meestal zijn ze daar per stuk vacuüm verpakt, ook bij delicatessenwinkels vindt u confit en dan vaak in ganzen,- of eendenvet ingelegd in blikken.
Het is zo wie zo handig om een blik confit de canard in huis te hebben voor onverwachte eetmomenten.
Als u een blik gebruikt, kunt u deze het beste even in heet water zetten, zodat het vet waarin de bouten zitten kan smelten en u de eend gemakkelijk uit het vet kunt nemen.
Leg de eendenbouten met de velkant naar boven in een braadslede of ovenschaal en verwarm ze in de oven.
Het vel zal lekker krokant worden en kan, als u ervan houdt, ook gegeten worden.
Het overgebleven ganzen- of eendenvet kunt u in de koelkast bewaren en gebruiken om aardappelen in te bakken of voor de zuurkool of een lekkere stamppot.